Ontdek Deventer door de ogen van een lokale illustrator.

Ontdek Deventer door de ogen van een lokale illustrator

Kunst heeft de unieke kracht om de manier waarop we de wereld zien te veranderen en ons bewust te maken van nieuwe perspectieven, ideeën en waarden. Het kan ons niet alleen terug in de tijd brengen om zo na te denken over ons verleden, maar het kan ons ook snel verder de toekomst in pushen.

Hoe kunst de mensen beïnvloedt

Kunst heeft daarnaast een impact op de samenleving door het kunnen veranderen van de denkbeelden van mensen, het onderwijzen van principes en het overbrengen van herinneringen over plaats en tijd.

Al het werk van kunstenaars wordt door veel verschillende factoren beïnvloed: van cultuur tot politiek, de omgeving, familie, opvoeding, de lijst is absoluut eindeloos. Kunstenaars uit het heden en verleden zullen uiteraard ook andere kunstenaars (in spe) beïnvloeden.

Hoe de leefomgeving de kunst beïnvloedt

Maar in de meeste gevallen beïnvloedt de fysieke omgeving van een kunstenaar de kunst die hij of zij maakt enorm.  De prachtige stadsomgeving van Deventer met al zijn mooie uitzichtspunten inspireert zo ook menig kunstenaar die hier, of in de directe omgeving woont. Zoals het werk van de illustrator Anke Bits, waarvan je via de anillustration.nl website en haar Facebook pagina kunt genieten.

Je zult vooral in de prentkaarten van Deventer zien hoe groot haar liefde voor de stad is. Menig andere kunstenaar ging haar trouwens al voor. Salomon van Ruysdael maakte in de Gouden Eeuw al een prachtig landschapschilderij toen Deventer nog een bloeiende Hanzestad was.

Wat Deventer zo inspirend maakt

Het is met name de rijke historie van Deventer die het zo inspirerend maakt om het als onderwerp voor illustraties te gebruiken. Als jij net als veel andere liefhebbers ook zelf de bijzondere omgeving van Deventer wilt illustreren, maar je weet nog niet hoe.

Dan kun je handige informatie van Anke Bits vinden over leren tekenen. Zo zal ook jij leren wat het inhoudt om door de ogen van een lokale illustrator te zien! Want het verkennen van de rijke geschiedenis van Deventer werkt niet alleen als een perfecte inspiratiebron, maar ook als een sublieme geschiedenisleraar.

De vele bezienswaardigheden in Deventer

De prachtige Hanzestad Deventer biedt veel mogelijkheden om diverse prachtige monumenten te illustreren. Denk daarbij onder meer aan de eeuwenoude Muntentoren, De Waag en Sint-Nicolaaskerk. Maar de ogen van de illustratoren en cultuursnuivers reiken uiteraard veel verder dan enkel de direct voor de hand liggende bezienswaardigheden.

Een stadswandeling door Deventer laat je via allerlei kleine schilderachtige steegjes in het Noordenbergkwartier, ook kennis maken met het oudste stenen huis van Nederland en de oudste Vikingwal van Nederland!

Beïnvloed andere ogen met jouw kunstzinnige blik op Deventer

Alleen al het staren naar deze exceptionele historie wekt direct al een groot respect voor de geschiedenis van Deventer bij ons op. De kunst die jij en anderen over deze geschiedenis maakt, kunnen zo ook onmiddelijk van invloed zijn op de manier waarop jij en ieder ander individu Deventer waarneemt en waardeert.

Kunst heeft sinds mensenheugenis zonder meer een aanzienlijke invloed op de mensheid gehad! Het lijdt zelfs geen twijfel dat kunst het verleden, het heden, de toekomst en de culturen die we vandaag de dag hebben, heeft gevormd.

Hoe kunst de samenleving beïnvloedt, varieert natuurlijk van cultuur tot cultuur, maar we delen het gemeenschappelijke standpunt dat kunst de manier waarop we leven heeft veranderd en ons functioneel, productief heeft gemaakt en het leven zinvol en mooi heeft gemaakt.

Deventer is meer dan enkel stenen monumenten

Als laatste is daar nog aan toe te voegen dat het hier niet alleen om de kunst van bouwwerken of zo gaat. Want er is in de directe omgeving van Deventer een mooie groene landstreek met veel wandel- en fietspaden. Die ook volop mogelijkheden biedt om vanuit deze natuurlijke omgeving de verborgen pareltjes van deze uitzonderlijke regio te tekenen.

Het is nu goed voor te stellen dat Deventer ook bij jou bovenaan de lijst staat om te verkennen. Want jij wilt nu ook zeker niet de kans missen om zelf de artistieke kant van Deventer te zien. Dat kan al prachtig door persoonlijk de stad met al haar verschillende kunstgaleries en musea te ontdekken. Of gewoon door zelf de opmerkelijke Deventer wereld met je eigen kunst vast te leggen.

Tot ziens in Deventer zeggen we dan maar!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *